Ονοματεπώνυμο: Νικόλαος Δράκος

Ημερομηνία γέννησης: 8 Αυγούστου 1983

Διεύθυνση Ποδιατρικού Κέντρου: Πλατεία Κορνάρου 31 - 71201 Ηράκλειο

Τηλέφωνο: 2810344000


 • Επαγγελματική Εμπειρία

  Ίδρυση ιδιωτικού ποδολογικού κέντρου (Νοε, 2011). Ασθενείς (αθλητές, ηλικιωμένοι και παιδιά) με διαβήτη, αρθρίτιδα, με επιπλοκές νυχιών, σκληρύνσεων, με βλαισοπλατυποδία, ραιβοπλατυποδία, πτώση μεταταρσίων, μεταταρσαλγία και προβλήματα στη βάδιση (κατασκευή ορθοτικών πελμάτων).

 • Ακαδημαϊκά μαθήματα και συνέδρια

  Ανατομία (Integrated Life Science) (Επίπεδα: 2): Ανατομία και φυσιολογία των κάτω άκρων, μέγιστων αρθρώσεων και μυών, ανατομία και φυσιολογία της καρδιάς και λεμφατικού συστήματος στα κάτω άκρα.

  Ανθρώπινη Βάδιση (Human Gait Studies) (Επίπεδα: 1): Ανάλυση βάδισης και εκμάθηση αξόνων κατά των οποίων πραγματοποιείται η κίνηση και λειτουργία αρθρώσεων των κάτω άκρων.

  Βασικές Αρχές Φαρμακολογίας (Foundation Medicine) (Επίπεδα: 1) Professional Studies (Επαγγελματικές Επιστήμες): Διαχείριση επιπλοκών των κάτω άκρων όπως επιπλοκές στα νύχια και δέρμα.

  Κατανόηση λειτουργίας της διαδικασίας ερεθισμού και φλεγμονής του σώματος. Διαχείριση ελκών και πληγών σύμφωνα με αποδεδειγμένα κριτήρια.

  Θεραπείες Βάδισης και Κίνησης (Gait and Locomotion Therapies) (Επίπεδα: 2): Ευρεία εκμάθηση για την κατασκευή ορθοτικών πελμάτων.

  Φαρμακολογία (Συνταγογραφούμενα Φάρμακα) (Prescription - Only Medicine) (Επίπεδα: 1): Ο ρόλος των συνταγογραφούμενων φαρμάκων σε σχέση με την κάθε πάθηση. Καταγραφή σχεδίου δράσεως ασθενών. Εκμάθηση τεχνικών έκτακτης ανάγκης όπως χρήση αδρεναλίνης και ανάνηψη (CPR).

  Τοπική Αναισθησία - Μικρο-επεμβάσεις Ονύχων (Local Anaesthesia - Surgery) (Επίπεδα: 1)

  Κλινική Διάγνωση (Clinical Diagnosis) (Επίπεδα: 1): Αναγνώριση και διαχωρισμός παθήσεων των κάτω άκρων που χρειάζονται χειρουργική επέμβαση. Ερμηνεία ραδιολογικής εμφάνισης παθολογιών στα κάτω άκρα και διάγνωση από ραδιολογικές αναφορές.

  Κριτική αξιολόγηση στρατηγικών διαχείρισης, κριτική αξιολόγηση ανεξάρτητων ποδιατρικών διαγνώσεων και αξιολόγηση του ρόλου της ταχείας και βραχείας πρόληψης στη διαχείριση των ασθενών με συστημικές παθήσεις, οι οποίες προσβάλουν τα κάτω άκρα.

  Διαχείριση Ασθενούς (Patient Management Studies) (Επίπεδα: 1): Αναγνώριση, υποστήριξη, καθοδήγηση ασθενών που χρειάζονται την εφαρμογή αλλαγών στην καθημερινότητα τους για θέματα υγείας. Αναγνώριση σοβαρών παθήσεων που επηρεάζουν το πόδι, όπως ο διαβήτης, η ρευματοειδής αρθρίτιδα και η αγγειακή ανεπάρκεια. Διαχείριση αυτών των παθήσεων σε περιβάλλοντα ποδιατρικής χειρουργικής.

  Μέθοδοι πληροφοριών (Methods of Enquiry) (Επίπεδα: 1)

  3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εταιρίας Μελέτης Διαβητικού Ποδιού (9-11 Φεβ 2012)

  Κλινικές και πρακτική εμπειρία Πρακτική εμπειρία σε ασθενείς πραγματοποιήθηκε σε διάφορες κλινικές ανά το Μάντσεστερ όπως στις παρακάτω κλινικές αλλά και σε κατ’οίκον επισκέψεις:

  • Rusholme Foot Hospital
  • Vallance Center
  • Diabetic Foot Hospital
 • Ξένες γλώσσες

  Αγγλικά

 • Δραστηριότητες

  Προσκεκλημένος στην εκπομπή "ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ" του καναλιού TV CRETA με θέματα όπως "Ποδολογία - Ποδιατρική" και "Οδηγός Για Κατάλληλα Υποδήματα"

  Επιστημονικός συνεργάτης του www.Medicaltime.gr.

  Μέλος του Συλλόγου Ποδολόγων - Ποδιάτρων Ελλάδας από τις αρχές του 2011

  Μέλος του Συλλόγου Ποδολόγων - Ποδιάτρων Αγγλίας (αρ.30505)

 • Πτυχίο

  2006 - 2010: Πτυχιούχος Ποδιατρικής (BSc Podiatry Hons) του Πανεπιστημίου Σάλφορντ, Μάντσεστερ, Αγγλίας.

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ

Εθνικής Αντιστάσεως 121, Τ.Κ.:161 22
210 7258116
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΚΟΛΩΝΑΚΙ

Νεοφύτου Δούκα 10, Τ.Κ.:106 74
210 7233092
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Πλ. Κορνάρου 31, Τ.Κ.:712 01
2810 344000
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.